Wednesday, 12 April 2017

SURI RUMAH BERGAJI





Dalam dunia yang serba mencabar ini, kos sara hidup semakin meningkat dari sehari ke sehari. Kita sebagai ibu bapa semestinya menginginkan yang terbaik untuk anak- anak seperti mendapat pendidikan yang sempurna, kesihatan yang terbaik, pemakanan yamg sihat dan dapat meneruskan kehidupan seperti manusia lain tanpa mempunyai kekangan kewangan yang teruk. Semua perkara tersebut tidak akan tergapai melainkan dengan kerja keras dan usaha kita sendiri. tidak ada duit yang datang terbang ke arah kita dengan sendirinya tanpa kita berusaha terlebih dahulu  Ya betul duit bukan segala- galanya tetapi untuk dapatkan sesuatu itu semestinya memerlukan duit pada hari ini.


Kita ambil satu contoh perbelanjaan bulanan bagi sebuah keluarga ini.



Kita boleh tengok gaji bersih individu di atas ialah 3,855.00 sebulan. Selepas ditolak perbelanjaan bagi keluarga mereka untuk bulan tersebut, hanya tinggal 36.00 sahaja untuk baki simpanan. Apa kata kita sebagai suri rumah ni bantu keluarga kita untuk mendapatkan kehidupan yang lebih baik pada hari ini dan masa akan datang dengan kita jana pendapatan di rumah.
Bagaimana kita nak bina pendapatan di rumah tanpa menanggung kerugian yang besar???

Mudah sahaja, Shaklee menawarkan perniagaan yang memudahkan kita untuk menguruskan business hanya di rumah sahaja. Sambil kita main dengan anak- anak pon boleh jual produk. Yang best nya bila kita bersama Shaklee kita akan dapat bina pendapatan melalui dua cara:
1) mendapat untung runcit daripada setiap produk
Kita akan diberikan harga sebagai ahli Shaklee dan apabila kita menjual sesuatu produk, kita akan menjualnya dengan harga jualan yang telah ditetapkan oleh Shaklee itu sendiri. Jadi, di sini kita akan dapat untung runcit daripada barang jualan kita tadi.
2) mengumpul point semasa menjual produk
apabla produk kita sudah terjual, kita akan mendapat point bagi produk tersebut. Contohnya kita jual satu ESP, kita akan dapat 39 point. Selepas itu, kita dapat jual satu lagi ESP, kita akan dapat lagi 39. Kumpul punya kumpul 
point, bulan- bulan kita akan dapat bonus daripada Shaklee. Menarik bukan???





Di atas merupakan carta bagi menunjukkan purata pendapatan bulanan bagi kita. Terdapat banyak kelebihan apabila kita menjalankan perniagaan Shaklee. Mengapa saya mengatakan begitu???
1) Kita tidak perlu mengeluarkan kos yang berjuta ringgit untuk buat iklan di BILLBOARD. Ini kerana Shaklee ni dah memang terkenal dan ramai orang tahu yang Shaklee ni hebat dan terbaik!!!!
2) Kita tidak perlu pergi rumah ke rumah macam orang jual kain atau periuk belanga bagai tu untuk perkenalkan produk kita. Kita tidak perlu untuk mengetuk setiap rumah yang ada di kawasan tempat tinggal kita kerana bisness ni kita boleh buat online di rumah je janji konsisten dan disiplin.' KEEP SHARING ALWAYS'.3) Kita tidak perlu buka butik atau menyewa kedai yang mahal- mahal untuk simpan stok Shaklee. Kita klik- klik jer, esok dah sampai, kita klik- klik jer lusa dah sampai kat customer. Semua Shaklee uruskan. Janji kedai online kena sentiasa buka, sentiasa buat sharing secara berterusan.
Jika anda pilih kumpulan kami, insyaallah support system kumpulan kami sangat kuat antara satu sama lain walaupon dilanda badai ekonomi dan ombak bergelora sekalipon. Kami akan bagi bantuan untuk pemasaran cuma anda perlu edit, copy and paste ajer.
Dulu saya sendiri tidak begitu yakin dengan diri sendiri, tapi bila anak dah dua ni, saya rasa bertanggungjawab untuk meneruskan bisness ni. Alhamdulillah di samping buat bisness kita boleh kongsikan dengan masyarakat tentang isu kesihatan dan vitamin terbaik untuk mereka.
oh ya, paling- paling tidak pon, duit untung runcit dan bonus Shaklee saya boleh beli susu dan bayar  bil elektrik rumah tau...dapat pahala kita tolong ringankan beban suami dan keluarga.
berminat nak jana pendapatan di rumah???
boley hubungi saya:
www.whatsapp.my/60148046113








No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...