Sunday, 23 April 2017

SET PENJAGAAN MUKA YANG BERKESAN TANPA BAHAN KIMIA


Seperti yang kita ketahui,  banyak produk kecantikan hari ini yang mengandungi bahan kimia telah dibanned oleh Kementerian. Kesihatan Malaysia akibat mengandungi bahan kimia yang merbahaya seperti hidrokuinon dan merkuri. Namun, ada lagi segelintir masyarakat yang memandang enteng tentang bahan kimia yang merbahaya tersebut dengan menggunakannnya sebagai set penjagaan muka yang akhirnya memberi kesan negatif kepada pengguna itu sendiri seperti menjadi kulit sensitif, kulit berjerawat dan macam- macam lagi.


KESAN PENGGUNAAN BAHAN KIMIA MERBAHAYA DALAM PRODUK KULIT

PERTAMA

Hydroquinone yang dicampurpalsu dengan produk kosmetik  boleh menyebabkan kemerahan pada kulit yang disapu, ketidakselesaan, perubahan pada warna kulit yang tidak diingini malah, kesan buruk lagi menjadikan kulit hipersensitif. Kesan daripada bahan kimia tersebut boleh menghalang proses pigmentasi yang boleh mengurangkan perlindungan kulit daripada sinaran UV merbahaya dan boleh meningkatkan risiko kanser kulit.

KEDUA

Tretinoin yang dicampur palsu dengan produk kosmetik  untuk tujuan merawat jerawat dan membantu mengurangkan kedutan pula boleh menyebabkan  bahagian kulit yang disapu menjadi kemerahan, tidak selesa, pedih, mengelupas dan hipersensitif kepada cahaya matahari.

KETIGA

Merkuri yang dicampurpalsu dengan produk kosmetik boleh memudaratkan kesihatan pengguna. Ini kerana, merkuri yang terkandung di dalam produk tersebut boleh menyerap masuk ke dalam badan seterusnya menyebabkan kerosakan buah pinggang dan sistem saraf. Ia juga boleh menganggu perkembangan otak kanak- kanak yang masih kecil atau belum dilahirkan.


Ketiga- tiga bahan kimia yang dicampurpalsu di dalam produk kosmetik mempunyai kesan sampingan yang amat ditakuti sekali. Bagaimana kalau kita katakan TAK!!! pada produk yang mengandungi bahan kimia terlarang dan say HAI!!! pada produk yang selamat seperti set penjagaan kulit NUTRIWHITE SHAKLEE.

APA YANG MENARIKNYA SET PENJAGAAN KULIT NUTRIWHITE NI BERBANDING YANG LAIN. OKEY, JOM TENGOK SAMA- SAMA.


πŸ‘„ IA DIBANGUNKAN OLEH PARA SAINTIS  DAN PAKAR PENJAGAAN KULIT DI JEPUN DAN AMERIKA SYARIKAT.

πŸ‘„ DIBANGUNKAN DENGAN GABUNGAN CAMPURAN NUTRIENT TERPILIH DARIPADA 16 BUAH NEGARA.

πŸ‘„ NUTRIWHITE DICIPTAKAN KHAS UNTUK SHAKLEE, DENGAN PATENT WHITEN-16.

πŸ‘„ FORMULA BOTANI YANG DIPERKAYA DENGAN VITAMIN C AKTIF SERTA DERIVATIF AKAR MANIS, YANG TELAH DIPROSES LEBIH DARI SATU LANGKAH BAGI MENGHASILKAN KECERAHAN KULIT, MEMBANTU MELICINKAN PERMUKAAN RAUT WAJAH DAN LEBIH SEGAR DAN BERSINAR.


nak tahu lebih lanjut????

nak dapatkan khidmat nasihat????

boleh hubungi saya:1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...