Tuesday, 18 April 2017

HIDUP SIHAT TANPA UBAT

Ke arah kehidupan yang lebih sihat tanpa ubat


Apa itu Ubat???

Ubat merupakan bahan kimia yang boleh mengubah fungsi biokimis di dalam tubuh untuk menghapuskan simptom- simptom penyakit. Ia dikenali sebagai bahan asing di dalam tubuh kita. Semua orang akan merasa kesan yang sama daripada [engambilan ubat. Penyalahgunaan ubat boleh membawa kepada kematian. Ubat juga hanya mampu mengurangkan simptom penyakit akan tetapi tidak boleh merawat puncanya.


Keperluan kepada ubat

Ubat hanyalah untuk orang sakit sahaja dan merawat apabila sudah terdapat simptom penyakit sahaja. Banyak rawatan yang sudah terlambat kerana tiada simptom yang ditunjukkan sehingga peringkat yang terakhir, penyakit merbahaya di dalam diam dan serangan penyakit kronik seperti jantung dan strok.                                                                Apa itu Suplimen???

Supliment ialah nutrisi yang diperlukan oleh tubuh untuk membina sel, tisu, enzim dan tindakan biokimia tubuh. Ia selamat diambil dan tidak memberi kesan merbahaya pada tubuh. Suplimen membantu kita mencegah dan mengawal punca penyakit yang disebabkan oleh ketidakseimbangan nutrisi khususnya.


Keperluan kepada Suplimen

Kebanyakan orang menghidap penyakit negeneratif yang disebabkan oleh kekurangan nutrisi. Antaranya ialah:

💚kanser

💚penyakit jantung

💚darah tinggi

💚kencing manis

💚arthtritis

💚obesiti

💚masalah mental


Kesimpulannya, ubat berfungsi untuk menghilangkan simptom penyakit, diambil ketika sakit sahaja dan mengandungi dadah supaya boleh bertindak dengan cepat. Manakala suplemen mengawal punca penyakit, diambil pada bila- bila masa dan tanpa dadah.

MANA SATU PILIHAN ANDA???? ADA DADAH ATAU 
TIADA DADAH???


Nak sembang- sembang lebih lanjut tentang Suplemen, boleh hubungi saya:

saya jual shaklee💪💪💪

saya jual shaklee💪💪💪

saya jual shaklee💪💪💪💓💓💓WHATSAPP💓💓💓

www.whatsapp.my/60148046113

www.whatsapp.my/60148046113

www.whatsapp.my/60148046113


Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah,mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.Pembaca disarankan untuk mendapatkan nasihat daripada yang pakar.No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...