Tuesday, 25 April 2017

LANGSING DAN SIHAT DENGAN SHAKLEE!!!

Anda mesti inginkan badan yang langsing bukan??? Bila langsing aje, semua orang mesti ingat cantik. Tapi perlu diingatkan di sini, kecantikan itu bukan bergantung terhadap kelangsingan semata- mata, tetapi ia mempunyai beberapa konsep yang mempengaruhi kecantikan kita.  Anda dikategorikan sebagai seorang yang cantik bila mana anda mempunyai:

1) Fizikalnya anda mempunyai badan yang sihat.
2) Berat badan yang unggul yang mana ia mempengaruhi tahap keyakinan diri anda
3) kesihatan mental yang mempengaruhi emosi dan semangat anda.Bentuk badan yang manakan yang anda impikan???

Perlu diingatkan bahawa anda di dalam bahaya jika anda mempunyai masalah obesiti. Obesiti boleh mengganggu mesihatan dan membawa kepada masalah:

πŸ‘‰strok

πŸ‘‰dyslipidemia

πŸ‘‰hipertensi

πŸ‘‰osteoarhthritis

πŸ‘‰diabetis jenis 2

πŸ‘‰penyakit pundi hemped

πŸ‘‰penyakit jantung

πŸ‘‰masalah respiratori dan berdengkur

πŸ‘‰sesetengah jenis kanser ( endometrial, payudara dan usus)

 Obesiti boleh berlaku disebabkan beberapa faktor yang utama antaranya ialah  pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan makanan segera yang berlebihan, amalan diet yang tidak seimbang boleh membawa kepada obesiti atau kenaikan berat badan yang melampau. Tekanan yang dihada[i ditempat kerja atau disebabkan masalah peribadi juga merupakan salah satu punca yan mendorong kearah masalah obesiti. Selain itu, pencemaran alam sekitar dan kitaran diet yang tidak sihat juga merupakan punca sesetengah antara kita mengalami masalah obesiti.


Anda yang mengalami masalah obesiti tentunya tidak senang hati melihat perubahan mendadak badan anda sendiri, semestinya anda mencari jalan penyelesaian terbaik untuk mengatasi masalah tersebut. Namun, semuanya itu bergantung keatas usaha diri sendiri. Anda boleh melakukan perubahan gaya hidup yang sihat serta mengamalkan diet pemakanan yang seimbang. Selain itu, anda juga bolehlah mendapatkan suplimen terbaik daripada shaklee untuk membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih berkesan dan dijamin sihat!!!


Antara produk Shaklee yang boleh membantu anda untuk menurunkan berat badan ialah:
πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€πŸ‘€


1) CINCH Shake Mix
Mempunyai campuran tertentu dengan Leusina. Mempunyai 6 gram serat, Indeks Glisemic dan tanpa bahan tiruan, perasa, pewarna, pemekat dan pemanis. Faedah protein yang terkandung di dalam CINCH ialah untuk mengekalkan tisu otot, meningkatkan thermogenesis dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

2) ESP soy protein isolate powder
 Mengandungi 9 asid amino perlu. Asid amino perlu tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan yang mana ianya hanya boleh didapati di dalam makanan yang kita makan sahaja. Esp Non- Gmo iaitu tidak diubah secara genetik, mempunyai sumber protein yang berkualiti tinggi sehingga 14g protein bagi setiap sajian. Ia juga tidak mengandungi laktosa dan kolestrol secara semulajadi .Antara manfaat ESP ialah ia dapat mengawal paras gula dalam darah manusia dan mengurangkan tahap kolestrol di dalam tubuh kita.


3) LECITIN
Ia berfungsi untuk memecahkan lelemak di dalam badan anda dan seterusnya menghalan akumulasi lemak dan kolestrol yang tidak baik.

4) OMEGA GUARD
Omega Shaklee bertindak mengekalkan LDL Kolestrol dan meningkatkan HDL Kolestrol tersebut. Ia juga dapat mengurangkan paras tekanan darah Tryglyceride. Selain itu, Omega Guard dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.

5) ALFAFA COMPLEX
Alfafa kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral yang bertindak sebagai penyahtoksin di dalam badan, meneutralkan asid bahan dan memberikan anda lebih tenaga dan sentiasa berasa segar.
6) HERBLAX
Dirumus khas dengan campuran Propretari dan Senna. Berfungsi untuk mengatasi masalah sembelit, penyahtoksin badan dan menguruskan badan anda. Ia juga menghalang akumulasi lemak dan kolestrol yang tidak baik.Anda ingin tahu lebih lanjut untuk produk pelangsingan???

HUBUNGI


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com


😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍


No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...