Sunday, 16 April 2017

HIDUP LEBIH SIHAT DENGAN DETOKS SHAKLEEDetox untuk hidup lebih hebat
Seringkali kita dengar detok disebut- sebut oleh masyarakat pada hari ni. namun tahukah kita apa iti detok yang sebenarnya. Cuba bayangkan apabila kita mendetoks tubuh kita, kita akan dapat kesihatan dan rasa yang lebih hebat dan bermakna.
Dengan mendetoks kita dapat membuang racun dan semua anasir yang tidak baik yang terkandung d dalam badan kita. Toksin yang terkumpul di dalam badan kita disebabkan udara yang kita sedut setiap saat, makan dan minum malah ia terkumpul di dalam badan dengan begitu pantas sekali.


LIMA SALURAN UTAMA TOKSIN YANG PERLU ANDA TAHU

TUBUH BADAN

Setiap hari tubuh kita akan menghasilkan toksin  seiring dengan fungsinya untuk menghasilkan tenaga supaya kita dapat melakukan aktiviti harian, senaman dan sebagainta. Aktiviti ini juga akan mengeluarkan toksin daripada badan kita. Tekanan dan bebanan ini menyebabkan  tubuh kita menghasilkan toksin dengan sendirinya.


UDARA

Saluran yang seterusnya ialah udara. Pencemaran udara seperti jerebu teruk pada hari ini boleh membawa kesan buruk kepada kesihatan rakyat Malaysia pada hari ini. Jerebu boleh menyebabkan kita mudah terdedah untuk diserang penyakit seperti semput, jangkitan pada saluran pernafasan, menghadkan fungsi paru-paru dan juga membawa kepada simptom kegatalan pada mata dan kulit.


PEMAKANAN

Saluran toksin yang seterusnya ialah dari segi pemakanan kita. Makanan segera yang diproses mengandungi bahan pengawet, pewarna dan perasa tiruan serta racun serangga biasa terdapat di dalam makanan yang kita makan . Hal ini membawa kita kepada bahan kimia dan toksin yang merbahaya.


AIR

Air juga merupakan salah satu saluran toksin yang utama ke dalam badan kita. Sebagai contoh hujan asid, sisa daripada pencemaran tanah dan pelupusan sisa buangan secara besar- besaran telah menyebabkan air kita tercemar. Air paip biasa mempunyai kemungkinan yang besar mengandungi bahan kimia dan besi yang merbahaya yang akan memberi kesan terhadap kesihatan seperti tumbesaran terbantut dan kerosakan terhadap organ dalaman kita.


GAYA HIDUP

Selain salura di atas, terdapat juga toksin yang kita sendiri pilih Contohnya rokok dan alkohol yang berlebihan dan pemakanan yang tidak seimbang menyumbang kepada peningkatan toksin di dalam badan kita.

Buat pengetahuan, tubuh kita sudah mempunyai agen detoks untuk menyingkirkan segala toksin yang terdapat di dalam badan kita. Antaranya ialah paru-paru, sistem limpa, buah pinggang dan sistem penghadaman kita. Jadi buat apa kita nak mendetoks tubuh sendiri, bukankah organ -organ dalaman kita sudah mendetoknya???
Adakah anda yakin organ detoks dalam badan boleh berfungsi dengan sebaik mungkin tanpa sokongan nutrisi yang penting untuk neneruskan kerja- kerja detoknya. Kalau kereta pon boleh rosak tanpa servis, begitu juga organ dalaman kita, perlukan vitamin untuk menghasilkan kesan yang super duper hebat.

BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT???

WHATSAPP

www.whatsapp.my/60148046113

www.whatsapp.my/60148046113

www.whatsapp.my/60148046113


Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah,mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.Pembaca disarankan untuk mendapatkan nasihat daripada yang pakar.


No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...