Thursday, 6 April 2017

ASAL USUL PERKATAAN VITAMIN YANG PERLU ANDA TAHU


Vitamin berasal daripada mana yer???
Jom baca apa yang saya nak kongsikan di sini tentang asal usul perkataan vitamin. VItamin berasal daripada dua perkataan yang digabungkan menjadi satu,iaitu daripada Vitalize Mineral disingkatkan menjadi "vita-min". Daripada mana plak asal perkataan Vitalize mineral kan??? Vitalize mineral merupakan nama awal bagi Vitalea Shaklee.

Di bawah ini adalah gambar Vitalea yang dulu yang dikenali sebagai Vitalized Minerals.


Vitalea atau Iron Formula merupakan multivitamin yang pertama di dunia dan dihasilkan sendiri oleh Dr. Forest C Shaklee.

Pada mulanya ia dikenali sebagai ViTalized Mineral dan dipendekkan sebutannya kepada vita-min dan seterusnya vitamin yang kita sebut sehingga ke hari ini.


KEHEBATAN VITALEA SHAKLEE

Antara kehebatan Vitalea yang dikagumi oleh kami terutamanya keluarga Shaklee ialah ia telah dipilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai "The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000. Hebat bukan???


Kehebatan dan kandungan di dalam Vitalea Shaklee tidak dapat dan tak termampu untuk ditandingi oleh mana-mana jenama lain di pasaran.

Nak tahu lebih lanjut tentang fungsi dan keistimewaan multi-vitamin Vitalea ini,boleh pm saya secara personal atau whatsapp.

Syuhada
www.whatsapp.my/60148046113


Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah,mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.Pembaca dinasihatkan mendapatkan nasihat daripada yang pakar.

..............

1 comment:

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...