Saturday, 13 May 2017

TIPS HATI TENANG TANPA GUNDAH GULANAAnda merupakan salah seorang yang sentiasa diselubungi hati yang resah dan tidak tenang. Tidak tahu penyelesaiannya???
Kebiasaannya, hati yang kurang mengingati Allah juga akan menjadi kita tidak tenang. Namun, antara faktor lain yang menjadi penyebab kepada hati gundah gulana ialah kekurangan nutrisi dalam badan dan otak kita. Tepuk dada, tanya diri masing-masing,adakah sudah cukup anda bekalkan nutrisi pada badan dan otak anda setiap hari???

Tahukan anda, kami di Shaklee ada menyediakan set Vitamin untuk jiwa tenang kepada anda, jadi anda tidak perlu berfikir bagaimana lagi cara nak bagi otak dan badan cukup nutrisi bukan???

Jom kita tengok satu persatu kelebihan vitamin Shaklee untuk menjadikan hati lebih tenang tanpa gundah gulana lagi.
1. Vitamin-vitamin B :
Vitamin B seperti asid folik berfungsi membina sel-sel otak yang baru serta menyokong fungsi serotonin.

2. Omega-3 : 18% daripada berat otak kita adalah terdiri dari omega-3. Kekurangan Omega-3 memberi kesan besar kepada mood, kawalan tekanan serta ingatan.

3. Vitamin D : Biasa kita dengar Vitamin D bagus untuk tulang, untuk penyerapan kalsium secara optimum kan? Sebenarnya Vitamin D juga sangat diperlukan untuk otak menjalankan fungsinya dengan baik. 

4. Asid Amino : kekurangan asid amino menjadikan seseorang tidak dapat mengawal perasaan, kurang motivasi, terlalu beremosi, depresi


Ingin dapatkan vitamin untuk jiwa tenang???


1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...