Tuesday, 30 May 2017

CARA ELAKKAN KEGUGURAN BERULANG KALI

Hati mana yang tidak gembira apabila menerima berita gembira yang di dalam Rahim sudah terisi si manja. Namun, kegembiraan yang dirasa cuma seketika apabila mengalami tragedi yang menyebabkan keguguran. Rasa sedih yang dipikul terutama bagi ibu muda yang baru mengandung anak sulung amat perit sekali. Jadi, sebagai ibu yang prihatin dan sayangkan anak dan diri sendiri seharusnya mengambil beberapa inisiatif supaya perkara yang sama tidak lagi berulang kembali.

Bagaimana caranya untuk mengelakkan keguguran yang berulang kali???


Pertama, anda seharusnya menukarkan cara pemakanan anda. Diet yang diambil seharusnya seimbang mengikut pyramid makanan yang telah ditetapkan. Contohnya lebihkan mengambil buah- buahan dan sayur –sayuran dan [astikan anda mengambil air yang mencukupi.

Cara yang kedua untuk mengelakkan keguguran berulang lagi ialah mengelakkan daripada mengambil makanan segera. Tahukah anda makanan segera mengandungi sodium, lemak dan kolestrol yang tinggi. Ia amat memberi kesan yang negative terhadap tubuh badan kita jika diambil secara kerap kali.

Jika anda mengalami masalam obesiti atau kegemukan, anda estilah berusaha untuk menurunkan berat badan anda. Terdapat banyak cara yang boleh dilakukan untuk menurunkan berat badan, antaranya dengan mengambil makanan secara eat clean, melakukan senaman, minum air dengan kadar yang mencukupi dan mngambil suplimen untuk menurunkan berat badan.


Cara yang seterusnya untuk mengelakkan keguguran ialah anda perlulah mengubah gaya hidup anda kea rah yang lebih sihat,. Bagaimana??? Banyak caranya, antaranya melakukan aktiviti riadah, bercuti, bersama kawan- kawan, mengambil makanan yang seimbang dan sebagainya.

Cara yang terakhir untuk masalah keguguran ialah mengamalkan suplimen yang selamat dan berkesan. Jika anda kerap mengalami keguguran, anda seharusnya mengambil suplimen yang asas seperti Multivitamin, B Complex dan Vitamin C. Tambah lagi dengan Vitamin yang kaya dengan antioksidan dan set vitamin kesuburan suami dan isteri seperti Vitamin A ( Carotomax), Vitamin E, GLA, Alfafa dan juga Vivix.
CTA (Call To Action)


Hubungi saya di 0148046113 untuk dapatkan set kesuburan anda.

No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...