Sunday, 21 May 2017

BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE BANTU TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH

Image may contain: text


Statistik menunjukkan bahawa 1 daripada 5 orang dewasa di Malaysia adalah pengidap kencing manis. Tahukah anda apakah punca – punca yang menyebabkan rakyat Malaysia ramai yang terkena atau mengidap kencing manis. Seperti yang diketahui, salah satu faktorr yang membawa kepada penyakit kencing manis ialah cara pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan gula yang berlebihan di dalam minuman dan makanan harian kita. Faktor yang kedua ialah stress (tekanan) yang melampau disebabkan masalah peribadi atau tekanan dan bebanan di tempat kerja juga bole membawa kepada kencing manis. Ketiga, obesity. Obesiti atau lebih dikenali dengan masalah kegemukan yang melampau serta melebihi had boleh membawa kepada kencing manis. Kurang senaman juga boleh menyumbang kepada penyakit kencing manis terutama bagi mereka yang tidak mengamalkan diet yang sihat dan seimbang. Faktor yang terakhir ialah pengambilan ubat- ubatan.

Kebiasaannya, 90% orang yang menhidap kencing manis ialah kencing manis type II, yang mana pada asalnya mereka ini  normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang dan gaya hidup yang tidak sihat. Ini membawa kepada masalah insulin yang tidak dapat menjalankan fungsinya dengan baik.


BAGAIMANA KENCING MANIS BOLEH TERJADI???


Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan seterusnya ia akan menjadi sumber tenaga kita.
Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ. Selai itu, Insulin berperanan seperti  gate keeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.
Apabila insulin membuka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, dan membekalkan tenaga untuk menjalankan fungsi sel.

Diabetes atau kencing manis terjadi apabila insulin tidak dapat membuka pintu antara sel organ dan salur darah,
Glukosa akhirnya terkumpul di dalam darah. Akhirnya,  glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis itu terjadi.4 CARA MENURUNKAN GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX, DALAM VIVIX TERDAPAT RESVERATROL.

Image may contain: text

Menurut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat membantu mengurangkan metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

PERTAMA

Resveratrol dapat membantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah menjadi elok seperti sedia ada mengikut sistem yang betul mengikut apa yang badan kita perlu lakukan yang sebetul nya.

KEDUA

Resveratrol juga dapat memBantu mengurangkan rintangan insulin. Selain iti, vivix menolong mempertulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja

KETIGA
 Resveratrol Bantu Melindungi pankreas- kita nak nourish balik pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak hasilkan sendiri insulin oleh pankreas kita. Vivix akan reduce radang di pankreas-->protect sel di pankreas--> supaya insulin akan increase ke normal semula.

KEEMPAT

Resveratrol Bantu Membaiki rembesan insulin-->bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.


KELIMA
Resveratrol Bantu Membaguskan Keseimbangan Metabolisme- fungsi tubuh.

InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang consistent, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum

# 5 Call To Action · No automatic alt text available.

1. PM page VitaminMama di https://www.facebook.com/shakleejerteh/

2. PM personal page saya, https://www.facebook.com/ct.syuhada.90

 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 0148046113  Syuhada /Shaklee Independent Distributor [1109136] 


 4. EMAIL ada_niksoh@yahoo.com

💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

No comments:

Post a Comment

PENGEDAR SHAKLEE LOKASI JERTEH, TERENGGANU.

Saya start makan Shaklee pada 2012 lagi. Disebabkan saya  mengandung anak pertama semasa di Universiti, saya inginkan tubuh badan yang ...